tiistai 24. heinäkuuta 2012

Pelaaja-arviointien pisteytys versio 2

Jatkossa joissakin pelaaja-arvioinneissa annetaan pisteitä sekä maaleista että maalisyötöistä. Taataksemme mahdollisimman puolueettoman vertailun, pisteytys menee seuraavasti. Tämä on versio 2 johon lisätty pistetapauksia.

Maalit pelitilanteissa (kaukolaukauksissa samat muuttujat käytössä kuin vapaapotkuissa)

+10 pistettä: Maali kaukolaukauksella yli 7 metriä rangaistusalueen rajalta (+7 pistettä jos kyseessä läpiajo, tyhjiin tmv)
+8 pistettä: Maali jossa pelaaja "kikkailee" puolustuksen sekaisin
+8 pistettä: Maali kaukolaukauksella alle 7 metriä rangaistusalueen rajalta (+5 pistettä jos kyseessä läpiajo, tyhjiin tmv)
+5 pistettä: Maali jossa pelaaja kikkailee puolustuksen sekaisin mutta puolustus myös pelaa huonosti
+4 pistettä: Maali kaukolaukauksella joka ottaa selvän kimmokkeen vastustajan pelaajasta
+4 pistettä: Ohjaus/pusku "puolityhjiin" eikä pelaaja itse luo paikkaa
+4 pistettä: Laukaus rangaistusalueen sisältä
+3 pistettä: Laukaus "puolityhjiin" eikä pelaaja itse luo paikkaa
+3 pistettä: Maali kaukolaukauksella joka menee maalivahdin piikkiin
+2 pistettä: Maali jossa pelaaja kikkailee puolustuksen sekaisin mutta puolustus myös pelaa surkeasti
+2 pistettä: Ohjaus/laukaus "tyhjiin"


Muuttujia kaukolaukauksiin:

+(0-8) pistettä: Kaukolaukausta ei potkaistu keskeltä vaan laidalta
-4 pistettä: Pallo osuu toiseen pelaajaan ja menee sen ansiosta maaliin
-4 pistettä: Maali menee lähes täysin maalivahdin piikkiin

Muuttujia laukauksiin:

+(0-3) pistettä: Laukaus rangaistusalueen sisältä ei keskeltä vaan laidalta
-(0-3) pistettä: Laukaus rangaistusalueen sisältä ei kaukaa vaan läheltä.

Maalit vapaapotkuista

+10 pistettä: Maali vapaapotkusta kun matkaa maaliin rangaistusalueen rajalta yli 7 metriä
+8 pistettä: Maali vapaapotkusta kun matkaa maaliin rangaistusalueen rajalta alle 7 metriä

Muuttujia:

+(0-8) pistettä: Vapaapotkua ei annettu keskeltä vaan laidalta
-4 pistettä: Pallo osuu toiseen pelaajaan ja menee sen ansiosta maaliin
-4 pistettä: Maali menee lähes täysin maalivahdin piikkiin

Maalit rangaistuspotkuista (jos uusitaan, viimeinen ratkaisee)

+6 pistettä: Maali rangaistuspotkusta jonka pelaaja itse hankki
+4 pistettä: Maali rangaistuspotkusta jonka hankkimiseen pelaaja selvästi vaikutti
+3 pistettä: Maali rangaistuspotkusta jonka hankkimiseen pelaaja lievästi vaikutti
+2 pistettä: Maali rangaistuspotkusta jota pelaaja ei itse hankkinut
-10 pistettä: Epäonnistunut rangaistuspotku (jos rangaistuspotku uusitaan, viimeinen ratkaisee)

Pelaajan hankkimat rangaistuspotkut joita pelaaja ei itse potkaise

+3 pistettä: Maali rangaistuspotkusta jonka pelaaja itse hankki
+2 pistettä: Maali rangaistuspotkusta jonka hankkimiseen pelaaja selvästi vaikutti
+1 piste: Maali rangaistuspotkusta jonka hankkimiseen pelaaja lievästi vaikutti

Maaleista plussaa/miinusta myös:

+3 pistettä: Maali heikommalla jalalla
+3 pistettä: Maali alivoimalla
-1 piste: Maali ylivoimalla.
+0 pistettä: Maali kotiottelussa
+1 piste: Maali vierasottelussa

Maalisyötöt:

+5 pistettä: Maalisyöttö jossa pelaaja ensin pistää puolustuksen sekaisin ja tarjoaa syötöllä loistavan maalipaikan "tyhjiin"
+3 pistettä: Maalisyöttö jossa pelaaja ensin pistää puolustuksen sekaisin ja tarjoaa maalipaikan "tyhjiin" mutta puolustus pelaa surkeasti.
+3 pistettä: Maalisyöttö jossa pelaaja ensin pistää puolustuksen sekaisin ja tarjoilee "puolityhjiin"
+2 pistettä: "Normaali" maalisyöttö
+1.5 pistettä: Maalisyöttö "tyhjiin/puolityhjiin" jossa puolustus pelaa surkeasti
+1 piste: Normaali maalisyöttö, jossa puolustus pelaa surkeasti
+0.5 pistettä: Maalisyöttö "koski viimeistä edellisenä palloon" mutta kaikki ansio maalintekijälle

Lisäksi:

+1 piste: Syöttö heikommalla jalalla.
+0 pistettä: syöttö kotiottelussa
+0.5 pistettä: syöttö vierasottelussa

Yksittäisen tilanteen pisteet eivät voi mennä miinukselle, poikkeuksena epäonnistunut rangaistuspotku.

10 kommenttia:

  1. Huhhuh mitä skeidaa taas. Mitä tarkoittaa esim Puolityhjiin? entä normaali maalisyöttö? miten se eroaa loistavasta tai tuuri syötöstä?

    Tuo sinun lista on täynnä asioita mitkä voidaan laittaa täysin oman mielipiteen mukaan eikä tuolla ole mitään tekemistä faktan kanssa.

    Esim jos ronaldo ja messi petaavat täysin identtiset tilanteet joista maali tulee. (tälle petaamisella hyvä esimerkki jääkiekosta toissa kisoista kun mikke ja jakke tekivät samassa pelissä lähes identtiset maalit samalla kuviolla) Eli jatkuu. Identtiset tilanteet näet että Ronaldon syöttö oli loistavaa peli silmää ja Messin taas puollustajien tyhmyyttä. Eli täyttä paskaa koko pisteytys TAAS!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässähän tämä olikin lyhykäisesti kiteytetty. Mielipidekirjoitus, jossa pisteytykset on valittu niin, että saadaan haluttu lopputulos.

      Myöskin määritelmät "normaali syöttö, mutta puolustus sekoiee" ja "syöttää kikkailun jälkeen" yms ovat ihan täyttä paskaa. Tuollaiset pistemääritelmät ovat niin mielipideasioita kuin vain voi olla. Jos tarkastellaan tehokkuutta, niin maali on aina maali ja syöttö on aina syöttö, ei niistä mitään lisäpisteitä jaeta.

      Messi teki kauden aikana 73 maalia virallisissa otteluissa, joka on uusi ennätys. Tämän lisäksi jakeli muutamankymmentä maalisyöttöä päälle ollen tehokkain pelaaja, kun kaikki liigat ja kilpailut otetaan huomioon. Siihen ei sinun mutu-mielipide-bonuspisteytyksesi vaikuta millään tavalla.

      Hauskaa on myös määritelmä kovista joukkueista, "pelasi tasan tai voitti Realin/Barcan kyseisessä ottelussa" on niin säälittävä ja kaukana todellisuudesta oleva määritelmä, ettei mitään rajaa taas. Miksei vastustaja ole kova silloin, kun Barca voittaa 2-0 ja Messi tekee molemmat maalit? Tai kun Messi tekee ottelun voittomaalin viimeisen vartin aikana, niin miksei vastustaja ole kova? Vastaus: koska silloin Messinvihaaja joutuisi myöntämään, että Messi on kova pelaaja ja ratkaisee tiukkoja otteluita.

      Täyttä paskaa siis nämä viimeiset vertailusi ja niiden "tyylipisteytykset", joiden tulkinnat ovat pelkkää mutua ja omaa mielipidettä.

      Poista
    2. "Jos tarkastellaan tehokkuutta, niin maali on aina maali ja syöttö on aina syöttö, ei niistä mitään lisäpisteitä jaeta." - Eikäs Messifanit selittäneet kuinka Ronaldo tekee vain rankkari ja tap in maaleja? Ja nyt selittävät kuinka maalin tekotavalla ei ole merkitystä :D:D:D

      Mitä Messi voitti? Ei mitään muuta kuin Copa del Reyn ja syy näkyy tässä. Kovissa paikoissa Messi oli paska.

      "Hauskaa on myös määritelmä kovista joukkueista, "pelasi tasan tai voitti Realin/Barcan kyseisessä ottelussa" on niin säälittävä ja kaukana todellisuudesta oleva määritelmä, ettei mitään rajaa taas." - Seli seli ja mussun mussun. Real Madridia ja Chelseaa vastaan Messin saldo yhteensä 0+1. Että ole ihan hiljaa vaan.

      "Täyttä paskaa siis nämä viimeiset vertailusi ja niiden "tyylipisteytykset", joiden tulkinnat ovat pelkkää mutua ja omaa mielipidettä." - Etsi virheitä ja valita niistä. Kosak et löydä virheitä, yrität esittää juttujeni olevan paskoja ihan muista syistä.

      Poista
    3. Minä en ole valittanut Ronaldon tekevän vain tuollaisia maaleja. Todennut vain, kun maalipörssiä ollaan vertailtu, että Ronaldolla on enemmän maaleja pilkuista tehtynä. Kaikki maalit ovat kuitenkin silti samanarvoisia, yksi maali on yksi maali. Jalkapallo ei ole taitoluistelua tai mäkihyppyä, joissa jaetaan tyylipisteitä.

      Itse asiassa Barcelona voitti joukkueena, ei niitä pokaaleja Messi yksin voittanut. Barcahan voitti 4 titteliä viime kaudella: UEFA Supercup, Espanjan Supercup, Espanjan Cup ja Seurajoukkueiden MM.

      Valitsemalla "kovat ottelut" niin, että saa haluamansa lopputuloksen, voi saada tuollaisia tuloksia. Minä pidän Leverkusenia kovana joukkueena kuten myös Milania, joten siitä tuli heti Messille 8 maalia lisää tilastoihin ja syötöt vielä päälle. Täysin verrattavissa oleva "kovien otteluiden" vertailu omasi kanssa, määrittelen vain tässä, että Leverkusen ja Milan olivat kovia mielestäni ja sillä selvä.

      Koko kirjoitus on virheellinen alkaen noista "tyylipistemääritelmistä". On täysin tulkinnanvaraista ja mielipidekysymys, milloin puolustuksen sekoilleen ja milloin kukakin kikkaili taitavasti puolustuksen sekaisin. Esim. noille "tyylipisteväitteille" ei ole olemassa objektiivista ja jokaiseen tilanteeseen sopivaa yksiselitteistä määritelmää, jonka mukaan tilanne kuin tilanne voitaisiin tulkita olevan yksiselitteisesti kikkailua tai puolustuksen sekoilua. Tämä yksistään vesittää koko vertailusi ja tekee siitä pelkän mielipidekirjoituksen.

      Kuten sanoin jo toisen juttusi kommenteissa, en aio tähän vertailuun aikaani enempää tuhlata, koska on tärkeämpiä projekteja meneillään. Toisaalta osoitinkin jo tässä "tyylipistevertailusi" heikkoudet ja sitä kautta kaadoin koko vertailusi.

      Poista
    4. Silloin kun Ronaldo teki eniten maaleja, Ronaldo ei saanut kultaista palloa, kerrotko syyn? Jalkapallossa jaetaan tyylipisteitä ainakin palkittaessa "parhaita".

      "Itse asiassa Barcelona voitti joukkueena, ei niitä pokaaleja Messi yksin voittanut. Barcahan voitti 4 titteliä viime kaudella: UEFA Supercup, Espanjan Supercup, Espanjan Cup ja Seurajoukkueiden MM." - Jämäpokaaleja joista ainoastaan Espanjan Cupilla on jotain arvoa.

      Perusteletko miksi Leverkusen oli kova joukkue? Milan oli mukana vertailussa. Olen antanut omat perusteluni, lisään vielä yhden: Mitkä joukkueet päästivät yhtä monta tai enemmän maaleja Barcelonaa vastaan koko kaudella? Hospitalet, Osasuna ja Rayo Vallecano. Tälläkin perusteella Leverkusenin sanominen kovaksi joukkueeksi on täysin naurettavaa.

      Esitä sitten MIKÄ niissä tyylipisteväitteissä on väärin? Et löydä virhettä joten selität jutun olevan paskaa.

      Et kaatanut, et esittänyt yhtäkään virhettä koska niitä ei ole. Esitä paremmin sopivat pisteet noihin tilanteisiin vaikka? Ellei onnistu, osoitat vertailuni olevan validi jolloin olet ollut koko ajan väärässä.

      Poista
    5. Mitäköhän mieltä porukka olisi ollut pisteytyksestä, jos eivät olisi lukeneet CR7 Messi vertailua ja sen lopputulosta.

      Nuo kriteerit eivät todellakaan ole täysin tasavaertaiset, kun RM ja Barca pelaavat eri tyylillä. Barcan tylsällä pelillä, kun pallo suunnilleen kuljetetaan maaliin, ei juurikaan tyylipisteitä heru.

      Pienellä muokkauksella kuitenkin tuosta kuitenkin saa hyvän arvostelun.

      Poista
    6. Aivan, valitusta tulee Messifaneilta koska tulos on "väärä".

      Miten niin ei tule tyylipisteitä? Onhan tuolla kriteereissä mm. "+8 pistettä: Maali jossa pelaaja "kikkailee" puolustuksen sekaisin" ja siihen vielä heikommalla jalalla +3.

      Poista
    7. No joo...

      Luin nuo piteytykset uudestaan ja kyllähän Messi saa tuolta pisteitä ihan yhtälailla, kuin Ronaldo. Suurimmat erot vain tulee kaukolaukauksissa, mutta sehän ei ole mitään muuta, kuin Barcan systeemistä (ja ehkä jopa taidosta?) kiinni.

      Loppujen lopuksi tuo on kuitenkin sama arvostelu kaikille.

      Poista
    8. Jep ja tasapuolinen. Messi ei osu kovissa peleissä ja sen takia pisteetkin jäävät pieniksi.

      Poista
  2. Puolityhjiin = puolustus ja/tai maalivahti pelattu osittain pois tilanteesta. Normaali maalisyöttö on maalisyöttö jossa ei mitään kovin ihmeellistä tai erikoista ole.

    Näissä arvioinneissa pyritään mahdollisimman suureen osuuteen faktassa, mutta onko oikeasti mitään järkeä laittaa samanarvoisiksi Messin maalit Real Madridia ja jotain Osasunaa vastaan?

    Viimeinen kappale meni kuvittelun puolelle vaihteesta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.