torstai 15. marraskuuta 2012

Argentinan maajoukkue ja LFP Awards

Argentiinan maajoukkue kävi nolaamassa itsensä Saudi-Arabian vieraana. Kentällä oli paras joukkue mitä Argentiina sai kasaan ja silti ottelu päättyi 0-0. Tämä osoittaa kaksi asiaa: Messi pärjää vain kun joukkueen taktiikka rakennetaan häntä varten, sen takia tehot maajoukkueessa ovat surkeat. Toiseksi puheet Etelä-Amerikan karsintalohkojen kovasta tasosta voidaan lopettaa. Argentiina johtaa karsintalohkoa eikä pysty voittamaan Saudi-Arabian kaltaista (Euroopan standardein) höntsätiimiä. Kertoo kuinka helppoa on päästä MM-kisoihin Etelä-amerikasta.

LFP Awards on Espanjan liigassa pelaaville pelaajille tarkoitettu palkintogaala. Käyn läpi tämänkertaiset palkinnot.

Paras maalivahti: Iker Casillas

Täysin selvä valinta. Mestarijoukkueen maalivahti. Kaksi muuta ehdokasta olivat Victor Valdes ja Roberto Jimenez (Zaragoza). Jälkimmäisen ymmärtää mutta Victor Valdes? Maalivahti, joka ei mahtuisi yhdenkään pääsarjajoukkueen avaukseen. Säälittävää.

Paras puolustaja: Sergio Ramos

Tästäkin voi olla montaa mieltä. Espanjalainen kyseessä joten valinnan ymmärtää. Kaksi muuta vaihtoehtoa ovat täysin järjettömiä. Javier Mascherano ja Javi Martinez ovat keskikenttäpelaajia eivätkä puolustajia. Varsinkin Mascheranon, Espanjan pääsarjan surkeimman puolustajan, pääsy listalle on puhdasta huumoria. Pelkästään Real Madridista löytyy ainakin viisi parempaa vaihtoehtoa vaikka Ramos jätettäisiin laskuista pois (Coentrao, Pepe, Varane, Albiol, Arbeloa).

Paras puolustava keskikenttäpelaaja: Xabi Alonso

Valinnassa ei ole mitään yllättävää. Muissa vaihtoehdoissa paistaa läpi tarve saada Real Madrid ja FC Barcelona vaihtoehdot. Sergio "kurkkija" Busquets täyttää kiintiön ja Benat (Betis) täydentää kolmikon. Se että Busquets ylipäätään oli ehdolla kertoo kaiken liigan teknisen komitean tasosta.

Paras hyökkäävä keskikenttäpelaaja: Andres Iniesta

Hohhoijaa. Tehoton neppailijafilmaaja vei pystin ja samalla osoittaa liigan pelaajien sekä valmentajien arvostavan pellehyppyjä. Santi Cazorla ja Mesut Özil olisivat olleet selvästi paremmat vaihtoehdot. Jotain plussaakin, Xavi ei ollut ehdolla yhteenkään palkintoon. Eikä olisi ansainnutkaan.

Paras hyökkääjä: Leo Messi

Käsittämätön valinta ohi Cristiano Ronaldon ja Karim Benzeman. Messi osuu lähinnä heikkoja joukkueita vastaan usean maalin edestä ja samalla unohdetaan täydelliset hyytymiset kovia joukkueita vastaan. Espanjan liigan valmentajien ja pelaajien taso on surkea.

Paras pelaaja: Leo Messi

Samat sanat kuin edelliseen.

Läpimurtopelaaja: Isco (Malaga)

Teknisen komitean valinta on hyvin osuva. Pelaaja on monen suuremman seuran kiikarissa ollut pidemmän aikaa.

Fair Play palkinto: Carles Puyol

Puyolin palkinto osoittaa muiden FC Barcelonan pelaajien filmaavan jatkuvasti. Puyol erottuu edukseen kun pelaa filmaajien keskellä.

Paras valmentaja: Pep Guardiola

Hohoho. Jose Mourinho luotsasi joukkueensa kaikkien aikojen piste-ennätykseen ja maaliennätykseen. Guardiolan valmentama joukkue hyytyi kakkoseksi ja lisäksi Guardiola sai potkut kauden jälkeen. Kun edes FC Barcelona ei arvosta Guardiolan suoritusta, miksi muut valmentajat arvostavat?

101 kommenttia:

  1. Saada potkut ≠ ei halua tehdä jatkosopimusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli kukaan valmentaja ei lopeta omasta tahdostaan valmentamista. Aina saadaan potkut?

      Poista
    2. Samalla logiikalla Drogba sai potkut Chelseasta.

      Poista
    3. - Menestystä saanut valmentaja lähtee seurasta eikä ota mistään jatkopestiä. Löytyykö vastaavia esimerkkejä?

      - Väärin, Drogba siirtyi toiseen joukkueeseen pelaamaan.

      Poista
    4. eipä varmaan löydy esimerkkiä,mutta eipä toisaalta lyödy myöskään toista yhtä paljon menestystä lyhyessä ajassa saanutta valmentajaa,joten eräänlainen ennakotapaus,mutta potkuja hän ei saanut.

      Poista
    5. Totta, harva valmentaja saa joukkueensa filmaamaan yhtä paljon ja filmit menemään läpi.

      Jos esim Di Matteo ei olisi saanut jatkosopimusta, hänen olisi sanottu saaneen potkut. Sama tässä asiassa.

      Poista
    6. Guardiolan ja miettimäsi Di Matteon tapausten välillä on sellainen pieni ero, että Guardiolalle tarjottiin jatkosopimusta. Itse asiassa Rosell tarjosi Guardiolalle avointa shekkiä ja mahdollisuutta sanella muutkin sopimusehdot. Ja kaikki tämä vain vuoden jatkosopimuksesta. Yleisessä tiedossahan on että Barca olisi halunnut tehdä Guardiolan kanssa pidempiaikaisia sopimuksia koko tämän valmennuspestin ajan, mutta Pep suostui vain 1-vuotisiin sopimuksiin, koska pitkät sopimukset valmentajille eivät hänen mielestään ole seurojen kannalta oikeudenmukaisia.

      Poista
    7. Guardiolalle tarjottiin jatkosopimusta surkein ehdoin, joita hän ei hyväksynyt. Eli käytännössä sai potkut.

      Sitä osoittaa tuokin että Barcelona mukamas oli valmis tarjoamaan millä ehdoilla tahansa. Barcelonassa tajuttiin ettei joukkueen peräsimeen tarvita jotain nevahöörd Villanovaa kovempaa nimeä eikä Guardiola ole yhtään häntä parempi.

      Poista
  2. Sun märkäuni Ronaldo ei pysty edes johdattamaan portugalia MM-kisoihin höntsälohkosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Euroopan karsinnoissa ei ole höntsälohkoja.

      Poista
    2. Eli ei myöskään espanjan lohko muista se tästä lähin!

      Poista
    3. Kova Ranska ja Georgia tekevät siitä ei höntsälohkon. Onhan siellä myös Suomi.

      Ei silti tarkoita että yksittäisten otteluiden vastustajat eivät voisi pelata höntsävaihteella tai olla höntsätason vastustajia.

      Poista
    4. Euroopassa on enemmän höntsäjoukkueita kuin E-amerikassa, ja kyllä, Englanti kuuluu myös höntsiin.

      Poista
    5. Etelä-Amerikan taso kokonaisuutena on surkea. Joku Brasilia pääsee aina kisoihin vaikka pelaisi höntsävaihteella. Edes Kivikova Englanti ei voi olla varma kisapaikasta.

      Poista
  3. "Argentiinan maajoukkue kävi nolaamassa itsensä Saudi-Arabian vieraana. Kentällä oli paras joukkue mitä Argentiina sai kasaan ja silti ottelu päättyi 0-0. Tämä osoittaa kaksi asiaa: Messi pärjää vain kun joukkueen taktiikka rakennetaan häntä varten, sen takia tehot maajoukkueessa ovat surkeat. Toiseksi puheet Etelä-Amerikan karsintalohkojen kovasta tasosta voidaan lopettaa. Argentiina johtaa karsintalohkoa eikä pysty voittamaan Saudi-Arabian kaltaista (Euroopan standardein) höntsätiimiä. Kertoo kuinka helppoa on päästä MM-kisoihin Etelä-amerikasta."

    Huoh enpä ole taas vähään aikaan lukenut mitään yhtä kuraa. Messin tehot tällä kaudella maajoukkueessa ovat erittäin. Ja mitenkä tämä harjoitus maajoukkue nyt sitten kertoo jotain etelä-amerikan tasosta? Miksi se harjoitusmaajoukkue ei kertonut mitään etelä-amerikan tasosta missä Argentiina voitti Saksan. On se nyt kumma kun kaikki ne lopputulokset mitkä tukevat omia mielipiteitäsi kertovat sitten sen totuuden, mutta ne jotka menevät toisin päin eivät. Maailman taso on erittäin kova, on hyvin vähän mitään erittäin helppoja maita. Jopa Suomi voi voittaa Espanjan viikon päästä enkä olisi edes kovinkaan yllättynyt. Olipa taas uskomatonta sontaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messin tehot ovat heikot niin. Vaikka onkin harjoitushöntsä, pitäisi tuollaiset Saudi-Arabiat oikeasti hakata. Argentiina pelaa tunnetusti kovaa harjoitusotteluissa eivätkä Saksalaiset halunneet ottaa riskiä.

      Ei Etelä-Amerikassa ole erittäin helppoja maita mutta ei myöskään niin vaikeita kuin mainostetaan.

      Suomi voi voittaa Espanjan ja se olisikin loistava homma kun Espanja-glöörihuntterit joutuisivat koville.

      Poista
    2. Ja viite tähän "Argentiina pelaa tunnetusti kovaa harjoitusotteluissa eivätkä Saksalaiset halunneet ottaa riskiä." muuten kommenttisi on sanahelinää eli valhetta.

      Poista
    3. "Jos haluatte pelata ystävyysotteluita, niin soittakaa paikalle Suomi. Argentiina ei pelaa ystävyysotteluita." - Gonzalo Higuain.

      Poista
    4. Juttua tuohon kommenttiin liittyen?

      Poista
    5. Taisi olla Veikkaajassa vuosia sitten. En muista kuka kritisoi Argentiinan liian rajua pelityyliä harjoitusottelussa johon Higuain kommentoi noin.

      Poista
    6. "taisi olla" "en muista", siinäpä se.

      Poista
    7. Tilanteet myös muuttuvat tuo on ollut noin pari vuotta sitten varmaan.

      Poista
    8. - Jep, turha teille on mitään todisteita antaa kun eivät kuitenkaan kelpaa.

      - Sitä luokkaa ehkä, en ole huomannut Argentiinan pelityylin paljoa muuttuneen.

      Poista
    9. Ethän sä ole edes koskaan mitään todisteita antanu....

      Poista
    10. Jos en väärin muista niin tuo kommentti oli Diego Maradonan heittämä. Sitäpaitsi mitä ihmeen merkitystä sillä on. Yhden ihmisen heittämä läppä. Vähän kuin "elämä on laiffia". Ei se tee Argentiinasta mitenkään kovempaa harjoitusotteluissa pelaavaa kuin Saksastakaan. Luuletko, että Saksassa tykätään hävitä harjoitusotteluita? Sinulla on "hieman" outo käsitys todisteista.

      Alkuperäinen pointtini pysyy. Ihmeellisesti pystyt sulkemaan silmäsi kaikilta niiltä asioilta mitkä eivät tue omia näkemyksiäsi ja sitten tartut epätoivoisesti johonkin yhden ottelun lopputulokseen, tai niin kuin tässä tapauksessa johonkin huulenheittoon.

      Poista
    11. - Tuossa oli todiste, joka oli kuulemma liian epätarkka.

      - Jaa, mielestäni se oli Higuainin. Kuitenkin se kertoo jotain Argentiinan pelaajan asenteesta. Ei häviäminen kivaa ole, mutta muut asiat menevät harjoitusotteluissa häviämisen edelle.

      Ei se totuutta muuta miksikään. Samalla tavalla Messi kuulemma on hyvä pääpelaaja kun teki maalin ManU:a vastaan, ei ollut Ferdinand eikä Vidic lähelläkään mutta eihän sillä ole väliä.

      Poista
    12. et sä ole vieläkään antanut mitään oikeita todisteita, jotain epämääräisiä heittoja.
      osaahan se Messi pelata päällään mutta 30cm pitempien miesten seassa harvemmin vaan yltää niihin pääpalloihin.

      Poista
    13. Aika moni pelaaja osaa pelata päällään mutta ei ylety pääpalloihin. Taito sekin että ylettyy.

      Poista
  4. Ihan ok valinnat mutta Guardiola...
    "Messi osuu lähinnä heikkoja joukkueita vastaan usean maalin edestä ja samalla unohdetaan täydelliset hyytymiset kovia joukkueita vastaan."
    Mä luulin että Espanjassa on pelkkiä höntsäjoukkueita pois lukien Real.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luuletko että tuossa katsottiin pelkkiä Espanjan liigan onnistumisia? Minä en luule.

      Poista
    2. jaa-a, liigan oma palkinto, pääpaino kenties omassa liigassa? Paha sanoa, kaiva jostain faktaa mikä tuossa painaa eniten.
      Valmentajan näköjään äänestää aktiivipelaajat.

      Poista
    3. Liigaesitysten pitäisi painottua, miten asia todellisuudessa on, sitä on paha sanoa.

      Poista
  5. Miksi ihmeessä mascherano pitäisin olla valittuna keskikentän parhaaksi jos pelaaja on pelannut pääsääntösesti pakkina? Eikö pelaaja oikeasti voi vaihtaa pelipaikkaa uransa aikana? Esim eikö änärissäbpelaava dustin bufuglien voi olla ehdolla parhaaksi pakiksi vaikka sitä on vaikka vielä chigagossa pelatessaan oli hyökkääjä. Eikö sen pitäisi mennä niin että mitä paikkaa on pääsääntösesti edllisen kauden pelannu myös siitä paikalta tulee ehdokkuus jos tulee eikä siitä missä pelas 5v sitten. Varsinki kun olet jauhanu kauon siitä että macshe on keskikenttä ei pakki. Nyt se on vaan niin että hän on pakki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miksi ihmeessä mascherano pitäisin olla valittuna keskikentän parhaaksi jos pelaaja on pelannut pääsääntösesti pakkina?" - Eh? Pointti oli se ettei Mascheranon tasoisen pelaajan pitäisi olla ehdolla ollenkaan.

      Umpipaskaa peliä puolustajana keskikenttäpelaajalta ja muka liigan kolmen parhaan puolustajan joukossa, hah.

      Maajoukkueessa Mascherano pelaa kas kummaa keskikentällä.

      Poista
    2. Ensimmäinen perustelu oli ettei pitäisi olla ehdolla kun keskikenttä pelaaja. Ja jos pelaajia arvioidaan liigan pelien perusteella niin maajoukkue peleillä ei silloin ole merkitystä. Siitä toki olen samaa mieltä ettei masche ole top 3 millään espanjan liigassa mutta ei mikään paskakaan. Kehittynyt sillä paikalla mutta ei edes omaan top 10 edes mahtuisi espanjassa

      Poista
    3. Kertoo Espanjan liigan tasosta että noin vuoden puolustajana pelannut keskikenttäpelaaja on yhtäkkiä sarjan kolmen parhaan puolustajan joukossa. Mikäs siinä jos pelaa oikeasti hyvin mutta kuten sanoin, pelkästään Real Madridista löytyy ainakin kuusi kiistatta parempaa vaihtoehtoa.

      Mascherano ei mahtuisi yhdenkään Espanjan pääsarjajoukkueen avaukseen topparin tontille.

      Poista
    4. "mascherano ei mahtuisi yhdenkään Espanjan pääsarjajoukkuueen avaukseen topparin tontille"

      Ei niin mutta kiveskovassa Englannissa mahtuisi mihin tahansa seuraan.

      Poista
    5. Miten se kertoo espanjan liigan tasosta jos valitsijat ovat asian päättäneet? Ja kyllä masche on pelannut jo useamman vuoden PÄÄSÄÄNTÖSESTI topparina. Ei koko ajan mutta suurimmaksi osaksi

      Poista
    6. Hah: Ei tosiaankaan mahtuisi. Jonnekin Liverpooliin mahtui keskikentälle.

      - Kertoo valitsijoiden (asiantuntijoiden) tai liigan tasosta.

      Useamman vuoden? Ollut peräti 2 vuotta Barcelonassa jossa aloitti keskikentällä.

      Poista
    7. pointti nyt oli kuiten se että mascheranoa pitää silloin myös arvioida toppari/ puollustajana. Ja se että oli top3 niin se oli espanajan liigan valitsijoiden näkemys. aivan niink tämä sinun blogi on yks näkemys yhdestä joukkueesta ja niinku sekin on ollut useamman vuoden valitsijoiden näkemys että messi ollut paras pelaaja.

      Poista
    8. Toki Mascheranoa pitää arvioida puolustajana enkä muuta väittänytkään.

      Se että valitsijat pistivät Mascheranon kolmen joukkoon, kertoo joko Espanjan liigan tason olevan surkea tai valitsijoiden olevan täysiä idiootteja. On myös mahdollista että valitsijat trollasivat.

      Poista
  6. Argntiina kuitenkin pyyhki Saksalla persettä. Kivikova Englanti sen sijaan sai selkäänsä Ruotsilta. Portugalikin taisi jäädä jonkun Gabonin kanssa tasapeliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Argentiina taisi jäädä tasapeliin Saudi-Arabiaa vastaan. Saksa antoi lohdutusvoiton Argentiinalle MM-kisojen nöyryytyksen jälkeen.

      Englanti kaatui maailman parhaaseen hyökkääjään.

      Portugalin tasapeli kertoo Ronaldon tasosta.

      Poista
    2. Tai sitten Saksa ei olekkaan niin hyvä kuin Suomessa sen väitetään olevan.

      Englannilla oli tuuria, että se hävisi vain kahdella maalilla. Zlatanilla on paljon matkaa maailman parhaaseen hyökkääjään.

      Tristiaana tai ei. Portugalin osaaminen päättyy siihen kun joutuvat itse pelaamaan ja yrittämään maalia. Tuo pelkkä jaloille potkiminen riittää juuri tähän.

      Poista
    3. Saksa pärjäsi aika hyvin MM-kisoissakin. Espanja ei ole niin hyvä kuin Suomessa annetaan ymmärtää.

      Zlatan osui taas kerran Kivikovia Lädejä vastaan, se on hyvä kovuuden mittari. Zlatania parempia hyökkääjiä?

      Jaloillepotkimistakin katselee mieluummin kuin FC Filmaajien filmausta.

      Poista
    4. Gomez, Falcao, Huntelaar, Cavani, Van Persie, Benzema, Suarez, Villa

      Poista
    5. Falcao ja Suarez puhtaista kärkipelaajista ja hyökkäävistä pelaajista montakin ja ihan ensimmäisenä tietenkin Messi.

      Tänään realin pelissä paras juttu virkkusen suusta vähään aikaan:

      "ronaldo valittiin seksikkäimmäksi urheilijaksi maailmassa.......nyt hän on todistetusti Messiä parempi jossain"

      Poista
    6. Miksi multa meni ohi tuo Virkkusen heitto? :D Mieshän alkaa olla vanhojen hyvien aikojen vedossa.

      Poista
    7. - Villa? Melkoinen vitsi. Cavani pärjää vain Serie A:ssa, katsotaan miten muualla jos siirtyy. Huntelaar pelaa jossain Schalkessa. Van Persie on kyllä loistava. Falcao voisi osua muuallakin kuin Eurooppa liigassa tai Espanjan höntsässä. Gomez ei osaa muuta kuin laittaa tyhjiin tai puolityhjiin. Suarez filmaa liikaa ja Benzema on tehoton.

      - Messi on surkea hyökkääjä joka pärjää vain heikkoja vastaan tuomariavuilla.

      Virkkusen pitää löytää jotain millä mollata Kristiinaa.

      Poista
    8. No eipä se ibrakaan pelaa kuin psg:ssä joka ei hallitse edes ranskan liigaa.Toisekseen toditanut pärjäävänsä kunnolla vain serie a.Heti kun tuli barcaan tehot laskivat joten ei mitään kunnnon näyttöjä sun mittareilla kun eikös valioliiga ollut se ainut oikea mittari?

      Poista
    9. Huntelaarin schalke löis selvästi "kivikovan" arsenalin

      Poista
    10. Tarkoitan "löi", lakkaa jo dissaamasta kaikkia muita kuin engantilaisia

      Poista
    11. - Ibra oli liian hyvä pelaaja Barcelonaan. Serie A on sentään parempi mittari kuin joku Rantapalloliiga.

      Kunnollisia Valioliiganäyttöjä mainituista on vain RvP:lla ja Suarezilla.

      - Varamiehisen Arsenalin voittivat eivätkä edes selvästi.

      - Englanti on jalkapallon kehto ja Valioliiga tarjoaa selvästi kovatasoisimpia otteluita.

      Poista
    12. Schalke 4/6 pistettä
      Arsenal 1/6 pistettä näistä kahdesta pelistä.

      Aika selvältä vaikuttaa, eteenkin kun Arsenalin pelasti tuuri Saksassa muuten voisi olla että olisivat saanneet nolla pistettä näistä kahdesta pelistä

      Poista
    13. Arsenalilla oli pelillisiä ongelmia, nyt ottelut voisivat olla selvästi erilaisia.

      Poista
  7. Jep, Portugalin tasapeli todella kertoo Ronaldon tasosta.
    Yltävät tasapeliin ilman Ronaldoa mutta sitten Cristianon johtamana häviävät Venäjälle ja tasuri Irlantia vastaan joka on ties mones Fifan ranking listalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastus oli selvästi heikompi nyt, eli Ronaldo on ratkaiseva pelaaja jopa Portugalin maajoukkueessa.

      Poista
  8. Todellisen jalkapallofanin silmin todella hyvä lauantaipäivä eilen: Barcelona voitti Messin tehdessä tehot 2+1 ja sen lisäksi Chelsea hävisi. Vielä odotellaan Messinvihaajan koottuja ja KEKSITTYJÄ selityksiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä kertaa sillä menee näköjään paljonkin aikaa keksiä tekosyitä Barcan "huonouteen" :D

      Poista
    2. illan kohokohta oli silti manun tappio!!!

      Poista
    3. Hah se jaksaa valittaa kun MV ei saa 12h:n aikana raporttia vaikka ittellänsä tulee kaks kertaa kuussa.

      Poista
    4. Mv:n tekstejä ei voi kutsua raporteiksi.

      Poista
    5. Määrä ei korvaa laatua, tämän MV on todistanut loistavasti

      Poista
    6. Zamppa, urheilualojen Guru: Nautin Real Madridin ottelusta jotta sain v*tutusta pois.

      Chelsean tappio osoittaa Valioliigan tason.

      Hah: Ei tarvitse keksiä tekosyitä, syitä löytyi tarpeeksi.

      - Ihan miten vaan.

      - Näin on, katsoin Real Madridin ottelun jotta pääsin paremmalle tuulelle.

      fuqthisblog: Niissä kerrotaan olennaiset asiat ja tilastot löytyvät muualta, miksi toistaa?

      Hah: Ei tarvitse koska laatu on niin korkeaa.

      Poista
  9. Ja sen lisäksi cristiina jäi vielä nollille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelasi joukkueelle, lisäksi Benzema olisi voinut tehdä maalin niin Ronaldo olisi saanut syöttöpisteen. Sen sijaan Benzema syötti Özilille.

      Poista
    2. jos Messi jää nollille niin se on sitten paska, fuq this logic=D

      Poista
    3. Silloin Messi onkin paska koska kaikki parhaat paikat pelataan hänelle.

      Poista
    4. Ja Ronaldolleko ei pelata vai? :D Kyllähän se on juuri Realin taktiikka se, että "pelataan pallo Ronaldolle ja toivotaan parasta". Tosin tänä syksynä Ronaldo ei ole ollut parhaimmillaan, joten muitakin variaatioita on pitänyt koittaa, josta syynä verraten suuret pistemenetykset.

      Erona Messin ja Ronaldon välillä on vaan se, että Messi pistää laukomansa vaparit kohti maalia ja monta maaliinkin. Ronaldo taasen tykittää ne taivaalle tai muuria päin. Kavereiden välinen paremmuus tässä ja joukkuepelaamisessa on nähtävissä maali- ja syöttötilastoista, joissa Messi päihittää Ronaldon jatkuvasti. Silkkaa ja täyttä faktaa, joka toki on Messinvihaajalle mahdotonta myöntää ja sulattaa.

      Poista
    5. Pallo pelataan aika harvoin Ronaldolle. Hän saa niin paljon aikaan että tulee käsitys pallon pelaamisesta hänelle jatkuvasti.

      Messin vaparit menevät kohti maalia mutta vähänkään osaavampi maalivahti ottaa niistä helpon kopin.

      Messille vastustajat tarjoavat jatkuvasti syöttöpaikkoja kuten Songin maali osoittaa.

      Poista
    6. "ei jumalauta Messillä pallo, antaakaa sen nyt rauhassa vetää tai syöttää"

      Poista
    7. Ainakaan tällä kaudella Ronaldo ei kauheasti ole saanut aikaan. Ei edes tilastojen valossa, peleistä puhumattakaan.

      Messin vaparit menevät kohti maalia, se on ensimmäinen vaatimus, jotta vapari voi mennä maaliin. Sen lisäksi ne menevät hyvin usein kohti nurkkia ja sitä kautta maaliinkin.

      Messi on niin taitava ja nopea pelaaja, että häntä on pakko ottaa useammalla miehellä, jottei hän vain pujottelisi maalipaikkaan ja tekisi maalia. Tämä toki jättää sitten muita Barcan pelaajia vapaiksi, joille voi pelata maalipaikan.

      Poista
    8. - Näinhän se menee. Messi > Ronaldo valitettavan monen mielestä.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Real Madrid ei saanut alkukaudesta tuomariapuja ja joukkueen peli meni siksi vaikeaksi, sarjataulukko sen kertoo.

      Messin vapaapotkut ovat niin hiljaisia etteivät ne mene maaliin ellei maalivahti mokaa. Ei ole kovin vaikeaa potkaista hiljaista vapaapotkua kohti maalia.

      Lisätietoa Messin maalipaikkoihin pujottelusta esim Chelseaa vastaan?

      Poista
    9. Real Madridin käyttämä taktiikka ei toiminut, koska Ronaldo ei onnistunut ja päässyt vetelemään rankkareita.

      Messin vapaapotkut ovat ihan keskivertokovia ja niissä on kierrettä. Kierteen arviointi on yllättävän monelle maalivahdille vaikeaa.

      Naureskelen taas tälle Chelsea-esimerkille. Onkohan tämä nyt lie kolmas vai neljäs vuosi, kun käytät tuota samaa "esimerkkiä". Arsenalia vastaan teki 4 maalia, Leverkusenia vastaan 5, UCL-finaalissa ManUa vastaan maalasi jne. Siinäpä noita esimerkkejä on. Tule toki mussuttamaan taas "loukkaantuneista puolustajista", "ei-kovasta vastuksesta", "kiinnostuksen puutteesta" ja muusta hauskasta, niin saadaan taas nauraa selityksillesi.

      Poista
    10. Eli Real Madrid ei saanut tuomarilta apuja vaan päinvastoin.

      Messin vapaapotkut ovat hiljaisia ja kierre on helppo arvata kuten esim Celticin Kivikova Lädimaalivahti näytti.

      Arsenalin reservejä vastaan 4, Leverkusenia ei kiinnostanut. ManU:n Ferguson käytti huonoa taktiikkaa joka ei ollut toiminut aiemminkaan. Lisäksi ManU:a vastaan Barcelonan ei olisi pitänyt päästä pelaamaankaan. Edellisellä kerralla ManU:a vastaan oli maalissa Van der Sar joka jäi eläkkeelle heti ottelun jälkeen. Enkä ihmettele miksi.

      Poista
    11. Real Madridin taktiikka "pelataan pallo Ronaldolle ja toivotaan parasta" ei tosiaan ole tänä syksynä toiminut viime syksyn tavoin.

      Messin vapaapotkut ovat keskivertokovia ja kierteisiä, toki veskari voi joskus aavistaa oikein, kuten voi aavistaa väärinkin.

      Kiitos tosiaan nauruista taas! "Reservit", "ei kiinnostanut", "huono taktiikka", "liian vanha maalivahti"...Nämä samat selitykset ovat pyörineet suussasi vuositolkulla ja edelleen mitään todellista näyttöä niiden tueksi ei ole.

      Miksi muuten ManU voitti tuolla kyseisellä kaudella Valioliigan, vaikka siellä pelasi noin surkea ja vanha veskari ja valmennuksesta sekä pelitaktiikoista vastasi valmentaja, joka ei osaa puheidesi mukaan valmentaa? Onko niin, että puhutkin taas vain potaskaa väittäessäsi noin, vai onko sittenkin niin, että Barca vaan oli ylivoimainen?

      Poista
    12. Zamppa, urheilualojen Guru: Osoittaa paljon että Real Madridin tasoisen joukkueen peli on täysin riippuvainen Ronaldosta.

      Tarkoitat että Messin vapaapotkumaalit johtuvat maalivahdin vääristä arvauksista?

      Arsenalin reservimiehistöstä löytyy paljonkin näyttöä. Vertaa kokoonpanoa ensimmäisessä ja jälkimmäisessä ottelussa.

      Manchester United käytti Mestarien liigassa eri taktiikkaa ja Mestarien liigan finaali pelattiin Valioliigakauden päätyttyä jolloin VdS oli vanhempi.

      Poista
    13. Jep, Realia valmentaa "The Special One", mutta joukkueen taktiikka on noin surkea. Nyky Real ja varsinkin Mourinho ovat koko jalkapallomaailman suurimpia kuplia.

      Ei vaan tarkoitan, että maalivahdin aavistaessa hän voi aavistaa joko oikein tai väärin. Celticin Forster aavisti oikein.

      Reserivimiehistö ja muutamasta vaihtomiehestä koostuva miehistö ovat täysin eri asioita. Vaihtomiehet ja reservijoukkueen pelaajat ovat aivan eri asioita.

      Käytännössä jokainen joukkue joutuu muuttamaan ihannetaktiikkaansa pelatessaan Barcaa vastaan. Van Der Sar oli käytännössä kuukautta vanhempi kuin Valioliigan viimeisillä kierroksilla, joten ontuva selitys.

      Poista
    14. Real ei ole kupla mutta Mourinho on.

      Maalivahdin ei tarvinnut aavistaa, jo vauhdista näkee mihin pallo suunnilleen voi lähteä. Messin vapaapotkuissa ei ole mitään yllätyksellisyyttä.

      Lasketko Silvestren reservimieheksi vai vaihtomieheksi?

      Esityksen perusteella VdS oli täysin kypsä eläkkeelle imuroituaan 2 maalia.

      Poista
    15. No Mourinho tosiaan on.

      No eipä niissä vapareissa nyt muutenkaan kauhean paljon vaihtoehtoja ole, jos suoraa laukausta haetaan. Muurin yli maalivahdista kauempaan kulmaan tai maalivahdin kulmaan ne yleisimmät. Tietenkin pomppupalloa yms näkee myös jonkun verran.

      Mielestäni vaihtomies/rotaatiopelaaja. Tosin en nyt muista, millaisilla miehistöillä Arsun reservit tuolla kaudella pelasivat.

      Ei ne minusta mitään imurointeja kyllä olleet. Lisäksi ei tuon tason maalivahdista kuukaudessa tule mitään eläkeläistä. Pelasi kuitenkin Valioliigan ratkaisuottelut ja UCL-pudotuspelit hyvin kyseisenä keväänä.

      Poista
    16. Ei ole paljoa vaihtoehtoja mutta silti Messi ottaa sen kaikkein helpoimman.

      Silvestre rotaatiopelaaja? Sivussa olivat ainakin Campbell, Djourou, Song ja Gallas, eli kuutosvaihtoehto kentällä.

      Puhtaita imurointejahan ne olivat. Se kuukausi näytti olevan liikaa ja siksi jäi eläkkeelle.

      Poista
    17. Messi osaa vetää kierteisiä vapareita, jolloin yrittäminen muurin yli on paljon järkevämpi vaihtoehto kuin vetää maalivahdin vartioimaan kulmaan ja toivoa, että veskari munaa.

      Song ei juuri Arsenalissa pelannut puolustajana. Muutenkin puhuit koko ajan "Arsenalin reserveistä", mutta nyt lopulta tilanne onkin sitten se, että päädyimme puhumaan yhdestä pelaajasta(Silvestrestä) ja pohtimaan, onko hän lopulta rotaatiopelaaja vaiko reservi. Liioittelit ja mutuilit siis tapasi mukaan puhuessasi "Arsenalin reserveistä" tuossa aikaisemmin.

      Eivät olleet imurointeja, vaan Barcan pelaajien hyviä suorituksia, joiden torjuminen oli liian vaikeaa jopa Van Der Sarin kaltaiselle huippuveskarille. Van Der Sar pelasi huipulla uransa loppuun asti, sen osoittaa ManUn mestaruus ja UCL-finaalipaikka hänen viimeisellä kaudellaan.

      Poista
    18. Muurin yli vedettäessä maalivahdilla on helppo ottaa Messin hiljainen veto kiinni.

      "Song ei juuri Arsenalissa pelannut puolustajana." - Tässä paljastit tietotasosi.

      Kuutosvaihtoehto kelpaa loistavasti reservipelaajasta. Otin alkuun selvimmän esimerkin ettet pääsisi valittamaan esim siitä ettei esim Bendtner ei kelpaa reservipelaajasta.

      Vedot olivat hiljaisia ja torjuttavissa täysin perussuorituksella. VdS ei esittänyt edes perussuoritusta vaan puulaakitason työskentelyä. UCL finaalissa taso oli surkea, parani kyllä pelin loppua kohden kun mitään panosta ei enää ollut.

      Poista
    19. Mutta siitä huolimatta Messin muurin yli menneet vedot ovat mm. tällä kaudella menneet aika monesti maaliinkin. Ehkä ne eivät sitten niin hiljaisia ja helppoja olleetkaan...

      Songin ihannepelipaikka on keskikentän pohjalla tai keskustassa. Toki hän pystyy tarvittaessa pelaamaan topparinakin, kuten olemme tänä syksynä Barcassa nähneet. En toki Arsenalin jokaista ottelua Songin siellä pelatessa tullut katsoneeksi.

      Okei, yksi reservipelaaja. Puhuit kuitenkin alkuun koko ajan, että "Barca pelasi Arsun reserveja vastaan", mutta nyt niitä olikin kentällä lopulta vain yksi...Ja Bendtner oli Arsenalin aikanaan ehdottomasti enemmän rotaatio-/vaihtopelaaja kuin reservipelaaja.

      Barcapelaajien laukaukset olivat vain niin taitavia, tekisi mieli sanoa "kivikovia suorituksia", että Van Der Sar ei pystynyt niitä torjumaan. ManUhan sai tuossa pelissä vielä aika lahjana sen Rooneyn maalinkin, taisi olla jotakuinkin paitsio, mutta muuten oli aika pahasti alakynnessä. Raju oli ero La Ligan mestarin ja Valioliigan mestarin välillä Espanjalaisten eduksi. Fergusonkin muuten tavoistaan poiketen kehui vastustajaa ottelun jälkeen.

      Poista
    20. Ovat menneet maaliin koska maalivahdit ovat olleet surkeita.

      Song paikkasi puolustajana mm. kun kaksi kolmikosta Djourou, Vermaelen ja Gallas oli sivussa. Aika paljon Song pelasi topparina.

      No sehän piti arvata että nyt alat selittämään kuinka yksi Bendtner ei ollutkaan reservipelaaja. Jokainen ymmärtää ettei tuollaiseen joukkueeseen millään reservijoukkueen miehistöllä lähdetä, kaikki sieltä eivät edes saisi pelata Mestarien liigaa.

      Hiljainen laukaus lähes suoraan päin maalivahtia = taitava? Rooney esitti loistavan laukauksen jossa ei ollut mitään mahdollisuuksia. Ferguson kehui koska Barcelonaa vastaan mokasi taas kerran taktiikkansa eikä sitä uskaltanut myöntää.

      Ferguson mokasi jo 2009 täysin, ei kukaan ole tähän mennessä pystynyt perustelemaan Fergusonin taktisia pelleilyjä järkeviksi.

      Poista
    21. Tai vaihtoehtoisesti vedot ovat olleet hyviä, kuten aika monet jalkapallotoimittajat ja -asiantuntijat ovat sanoneet ja uutisoineet...

      Tämä selvä, kuten sanoin, en kauheasti silloin Arsenalin Valioliigapelejä katsonut.

      Aivan totta. Sinähän juuri alkuun puhuit, että "Barcelona pääsi pelaamaan Arsenalin reservejä vastaan ja siksi Messi teki 4", mutta nyt kumoatkin oman väitteesi. UCL-peleihinhän pitää tosiaan nimetä syksyllä ja uudestaan keväällä 25 pelaajan miehistö, jotka otteluissa saavat pelata.

      Ei toki sellainen ole taitava. Sanoin vain, että Messi on senverran taitava vaparin vetäjä ja kierteen potkaisija, ettei hänen tarvitse yrittää sitä helpointa vaihtoehtoa kohti maalia, vaan voi luottavaisena vetää kierteisen muurin yli, koska taitonsa riittää siihen. Tällaisia voimakkaasti sivukierteisiä vapareita emme esim. Ronaldolta kauheasti näe.

      Rooney laukoi hyvin, mutta tilanne taisi silti olla paitsio. Ferguson kehui, koska silloinen Barca oli paras joukkue, jota vastaan hän oli valmentajaurallaan otellut. Ferguson joutui muuttamaan ihannetaktiikkaansa Barcaa vastaan, kuten käytännössä jokainen valmentaja joutui ja joutuu edelleen, sillä kerralla se yritys tuotti 3-1 tappion.

      Poista
    22. Vedot eivät olleet kovin tarkkoja eivätkä kovin kovia. Perusvetoja.

      Selkeä.

      Ja juuri tuon takia jokainen tajuaa ettei Arsenal voinut kirjaimellisesti reservejään peluuttaa.

      Messi on keskinkertainen vapaapotkujen vetäjä joka sai tietysti mainetta kun pari helppoa vetoa lipsahti maaliin. Helpoin ratkaisu noissa on yrittää kierteistä muurin yli. Ronaldo yrittää huomattavasti vaikeampia.

      Fergusonin "taktinen" taso Barcelonaa vastaan nähtiin jo 2009, jonka jälkeen ei kannata keskustella Fergusonin taktisesta osaamisesta ainakaan Barcelonaa vastaan.

      Ferguson kehui Barcelonaa jotta saisi huomion pois todellisesta syystä, omasta huonoudestaan. Arsenal ja Chelsea eivät taatusti jaa Fergusonin mielipidettä parhaasta joukkueesta koskaan.

      Poista
    23. Riittävän tarkkoja ja kovia mennäkseen kuitenkin maaliin yhdelle parhaista veskareista viimeisen 20 vuoden ajalta.

      Hyvä.

      Mutta siitä huolimatta puhuit koko ajan, että Messi teki 4 maalia Arsenalia vastaan, koska Arsenal peluutti reservejä. Puhut siis ristiin itsesi kanssa.

      Messin vapaapotkut ovat tarkkoja ja kierteisiä, jotka menevät hyvin usein maalia kohti. Ronaldon vapareissa on voimaa ja vain vähän kierrettä ja kierrekin on yleensä ylä- tai alakierrettä. Ne menevät hyvin harvoin kohti maalia.

      Puhuinkin nimenomaan tuosta vuoden 2009 finaalista, jonka jälkeen Ferguson mediassa sanoi, että se Barcelona oli paras joukkue, jota vastaan hän on koskaan valmentanut. Fergusonilla on kuitenkin Valioliigan menestynein valmentaja, joten kyllä hän valmentaa osaa. Toinen vaihtoehto on tietenkin se, että Valioliiga on sen sortin puuhastelua, että Ferguson on kerännyt lukemattomat meriittinsä, vaikkei valmentaa osaakaan...

      Tämä viimeinen on sinulta täyttä mutuilua ja pelkkä oma mielipiteesi. Tuolle ei ole olemassa mitään näyttöä.

      Poista
    24. Zamppa, urheilualojen Guru: Casillas? Tällä kaudella Casillas on ollut aika heikko suoraan sanoen.

      Johan selitin että jokaisen pitäisi tajuta mitä tarkoittaa reservit tässä yhteydessä.

      Messin vaparit on helppo torjua, Ronaldon ei.

      Fergusonin osaaminen voi olla mitä vain mutta se ei tarkoita etteikö Ferguson voisi epäonnistua yksittäisessä ottelussa. Guardiolaa pidetään kovan tason valmentajana vaikka alokasmaisia virheitä tuli todella monessa ottelussa.

      En ole huomannut Chelsean tai Arsenalin varauksetta kehuneen Barcelonaa. Se fakta että Ferguson osaa mediapelin vahvistaa sitä mitä sanoin.

      Poista
    25. Tarkoitin Van Der Saria, joka on ehdottomasti yksi parhaista maalivahdeista viimeisen 20 vuoden ajalta.

      Reservit ovat reservejä, siis reservijoukkueen pelaajia. Älä siis puhu reserveistä, jos et oikeasti niitä tarkoita.

      Messi on tehnyt vapareista kuitenkin enemmän maaleja viime aikoina. Kuten sanottua, ensimmäinen vaatimus on, että vapari menee kohti maalia, jotta se voi mennä maaliin.

      Muutama viesti takaperin puhuit ihan muuta Fergusonin taktisista kyvyistä. Pyörrät omia puheitasi ja mutuilet, mitä Ferguson on saattanut ajatella omassa päässään tai olla ajattelematta.

      Poista
    26. Olkoon vaan 20 vuoden ajalta mutta viimeisen ottelun esityksen jälkeen oli kypsä eläkkeelle.

      Taas takerrut yhteen sanaan ja selität siitä vaikka taatusti ymmärsit mitä tarkoitin.

      Eikä ole, kyllä vapari voi mennä maaliin vaikka ei menisi tai ei edes lähtisi maalia kohti.

      Siis että mitä? Mediapelin Ferguson osaa, siitä en ole eri mieltä.

      Poista
    27. Ihan keskivertoesitys se viimeinenkin oli. Barca vaan oli noin paljon parempi.

      Minulle reservit tarkoittavat reservijoukkueen pelaajia. Älä käytä termiä, jos et sitä tarkoita. "Edelläkävijän" luulisi tietävän, mitä reservipelaaja tarkoittaa.

      Meneehän se silloinkin maalia kohti esim. pompun kautta. Ronaldon vaparit eivät ole viime aikoina menneet kohti edes niiden kautta.

      Muutama viesti takaperin puhuit, ettei Ferguson juuri osaa valmentaa. Mediapelin hän osaa, mutta emme voi tietää, mitä hän todellisuudessa ajatteli tuota lausuntoa antaessaan, joten väitteesi on pelkkää mutua ja oma mielipiteesi.

      Poista
    28. Esitys parani pelin ratkettua.

      Sinun luulisi tietävän etteivät reservijoukkueen pelaajat saa pelata Mestarien liigaa jolloin koko joukkue ei voi muodostua reservipelaajista.

      Ei vaan pallo menee esim kimmokkeen kautta kohti maalia eikä alunperin ollut menossa.

      Valitettavasti emme voi tietää mitä Ferguson ajatteli, totta. Kyseisen ottelun perusteella Fergusonin taktinen osaaminen on alle amatööritason. Monen muun ottelun perusteella ei todellakaan, mutta nyt oli tuosta ottelusta kyse.

      Poista
    29. Niin parani, kun Barcelona tyytyi hyydyttämään pelin ja pitämään sen hallinnassaan. ManUn maalille tuli vähemmän vaarallisia hyökkäyksiä, koska niille ei ollut enää tarvetta.

      Tiedänkin tämän. Mutta sinä puhuitkin virheellisesti reserveistä. Käyttäisit edes oikeita termejä...

      Voihan se pallo kimmokkeenkin kautta kohti maalia mennä. Ronaldon vaparit eivät ole viime aikoina menneet maalia kohti edes niiden kautta.

      Meinaat siis, että Fergusonista tuli ykskaks amatööritarktikko yhden ottelun ajaksi? Muistutan jälleen, että käytännössä jokainen valmentaja joutuu Barcaa vastaan muuttamaan sitä oman joukkueensa ihannetaktiikkaa. Joskus se onnistuu, mutta useimmiten ei onnistu.

      Poista
    30. Ei vaan tuli vaarallisempia laukauksia mutta VdS paineettomassa tilassa torjui ne.

      Selvä, muistan jatkossa huomauttaa käyttämistäsi vääristä termeistä :)

      Se on huonoa tuuria etteivät ole menneet.

      Kyllä. Edelleenkään kukaan ei ole pystynyt järkevästi perustelemaan Fergusonin valintoja. Haluatko yrittää?

      Poista
    31. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    32. Minusta tilanne näytti menneen juuri päinvastoin. Vaarallisimmat menivät maaliin ja sen jälkeen Barca vain piti pelin hallussaan välttäen turhia riskejä.

      Teeppä se.

      Kuullostat melkein siltä, että väittäisit Ronaldon yrittävän maaleja vapareissa muurin kautta :D

      Ferguson teki valintansa vuosikymmenten kokemuksella tietäen, että joukkueensa joutuu kyseisessä ottelussa puolustamaan enemmän kuin yhdessäkään toisessa ottelussa ja pelaamaan pelityylillä, joka ei ole joukkueensa pelaajille ominainen ja luontainen. Tämä johti 3-1 tappioon.

      Poista
    33. Ei vaan helpoimmat vedot menivät maaliin. Sen jälkeen VdS alkoi ottamaan edes jotain kiinni.

      Selkeä.

      En mutta se on yksi tapa tehdä vapaapotkuista maaleja joissa maalivahdilla ei ole mahdollisuuksia.

      Tarkoitin vuoden 2009 ottelua. Voit yrittää todistaa Fergusonin valinnat järkeviksi, haluatko yrittää? Autan parhaani mukaan.

      Poista
    34. Minä näin Van Der Sarin suoritukset ihan eri tavalla, kuten monen muunkin asian sinun kanssasi näen eri tavalla, kummallista...

      Hyvä.

      Toki, mutta onnistuu erittäin harvoin, harvemmin kuin suorat vaparit.

      En edes teeskentele olevani yhtä hyvä taktikko ja tietäväni jalkapallosta yhtä paljon kuin jalkapalloansioillaan ritarin arvon saavuttanut Ferguson. Tyydyn toteamaan, että hänellä varmaan oli syynsä niihin valintoihin.

      Poista
    35. Johtuu siitä että olet Barca-fani.

      Hyvä niin.

      Suora vapari joka menee maaliin vaikka maalivahti torjuisi hyvin, niitä näkee aika harvoin.

      Et uskalla edes yrittää?

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.